hero background

Nyílászárók utólagos szigetelése

A nyílászárók utólagos szigetelése legfőbb előnye a cserével szemben, hogy kicsi a bekerülési költség és rövid a megtérülési idő.

Minőségi ellenőrzéstől, tanácsadásig bármilyen ajtó- és ablaktömítési kérdésben örömmel állunk ügyfeleink rendelkezésére. Sok tízezer-százezer folyóméter szigeteléssel a hátunk mögött, komoly szakértelemmel, több éves tapasztalattal rendelkezünk a legtöbb ajtó- és ablaktípus tömítése esetén.

A beépítendő szigetelőanyag 100% szilikon alapanyagú, ami biztosítja a hosszú élettartamot, s a változó méretű keresztmetszettel a tökéletes szigetelést, amellyel jelentős költségmegtakarítás érhető el.

A rendszerrel a fa, fém (alumínium) és műanyag ablakok szigetelési problémájára megoldást kínálunk.

Fa nyílászáróknál az ablakok illetve ajtók megfelelő részeibe egy speciális célgéppel hornyot marunk, és ebbe a horonyba az aktuális résméretnek megfelelő méretű, kör keresztmetszetű szigetelőprofilt hengerlünk be, vagy amennyiben gyárilag is rendelkezett szigeteléssel, úgy az eredeti profillal megegyező vagy hasonló formátumú szigetelőanyagot helyezünk el.

Fém és műanyag nyílászáróknál a már meglévő nútba pattintjuk be a megfelelő profilú szigetelőanyagot, amely partnereink tapasztalata szerint is tökéletesebb zárást biztosít, mint eredeti állapotában.

Öt érv az ajtó- és ablaktömítés mellett:

  • A hatásosan szigetelt ajtók és ablakok jelentősen hozzájárulnak a fűtési költségek csökkentéséhez, ezáltal az energiafogyasztás 15-25 %-kal csökkenhet a nyílászárók állapotától és korától függően.
  • Fentiekből következően rendkívül gyors a megtérülési idő. Az első fűtési idény végén a bekerülési költség megtérül, de pesszimistább kalkuláció szerint is 2 fűtési szezon alatt visszajön a befektetés ára!
  • Az ajtó és ablaktömítés huzatmentessé válik, a hőérzet javul és kellemesebbé válik a helységben való tartózkodás
  • A belső terek hőmérséklete 3-4°C-kal emelkedik azonos fűtési intenzitás mellett
  • Jelentős külső zajterhelés (8-10 DB) csökkenés lép fel, melynek következtében jelentősen javul a komfortérzet

Összefoglalva a szolgáltatás praktikumát: kis bekerülési költséggel és rövid megtérülési idővel eredményes költségmegtakarítás érhető el!